sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Ensimmäinen työviikko

Työt alkoivat tiistaina. Minulla ja Aatulla työpaikkana tulisi olemaan Antonio Zamperla Oy. Zamperla on huvipuistolaitteita valmistava, jo 50-vuotta vanha yritys. Zamperla on maailmanlaajuisesti tunnettu yritys, joka on tehnyt laitteitta mm. Disneylandiin ja jopa Suomen Särkänniemeen.

Työpaikalle saavuimme ensimmäisenä päivänä noin kello 08.30. Tapasimme firman edustajan, sekä minun ja Aatun tulevan Tutorin, Manuelin. Allekirjoitimme papereita, jonka jälkeen pääsimme tutustumaan tehtaan eri puoliin ja näkemään hallin pihalla koeajolla olevia laitteita.

Koko ensimmäisen viikon työnkuvaan minulla kuului erään huvipuistolaitteen jarrujen, kiihdytyksen, ylös ja alas nousemisen tarkoitettujen sähkölaatikoiden kytkeminen. Ensimmäisellä viikolla Aatu kiinnitti laitteen runkoon johtokouruja, johtoja, kytki moottoreita ja kokosi laitetta ylipäätään.

Ensimmäinen viikko oli mukava, vaikka työpäivät ovatkin 9h pituisia. Työkaverit ovat tosi mukavia ja valmiina auttamaan ja opettamaan tarvittaessa.

- Tuomo

Minulla ja Samullakin alkoivat työt tiistaina. Menimme vasta hetken ennen puoltapäivää työpaikallemme. Työpaikka on perheyritys AL.CON.PRESS, alumiinitehdas jossa valmistetaan kompuroita. Töihin matkaa on noin 15km, jonka kuljemme bussilla. Työaika 8.00-17.30.

Aluksi kävimme papereita läpi, kävelimme tehdasta läpi ja tutustuimme paikkoihin sekä työnkuvaamme. Ensimmäisenä päivänä kiristelimme venttiileitä kasaan sekä katselimme kuinka kompuroita testataan. Itse olin kipeänä muutamat päivät, mutta Samun työ pysyi aika samana tuona aikana. Perjantaina kasailimme peitelevyihin painikkeita ja katkoimme sekä kuorimme kaapeleita.

- Roope

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti